Co je udržitelná móda a kde si ji pořídit?

To, že je příroda pro naši planetu nepostradatelná, to je všeobecně známo. Proto se mnoho lidí snaží přírodu šetřit a pečovat o ní. Ať už se jedná o třídění odpadu, eliminaci plastů, výfukových plynů, nebo úklidu v přírodě, každý takový čin se počítá. Další možností, jak šetřit naši přírodu je také ne všem známá udržitelná móda.

Co je udržitelná móda?

Udržitelná móda je taková móda, jejíž výroba nemá dopad na životní prostředí. Při výrobě se dbá na dodržení ekologické, sociální a ekonomické udržitelnosti. Oblečení se vyrábí především z bio bavlny a recyklovaných materiálů. Potisky jsou převážně tisknuty ekologickou barvou. Bio bavlna oblečení se považuje za velice šetrný materiál, jelikož se při výrobě bio oblečení se spotřebuje o 91% méně vody, redukuje spotřebu energie, má menší vliv na globální oteplování, vede k poklesu okyselování prostředí a snižuje riziko eroze půdy.

Udržitelná móda v Čechách

Zájem o českou bio módu v posledních letech výrazně stoupá. Podle zjištění 61 % zákazníků udává, že je jejich nakupování oblečení ovlivněno tím, z čeho je vyrobeno. Více než polovina nakupujících se zaměřuje na výběr kvalitnějšího oblečení. Každý druhý si je pak ochotný za udržitelnější produkt připlatit. Udržitelná móda má tak stoupající charakter.

Co udržitelná móda nabízí?

Pokud si myslíte, že sortiment udržitelné módy není rozsáhlý, tak jste na omylu. V sortimentu naleznete oblečení pro obě pohlaví a všechny věkové skupiny. Bio oblečení pro miminka je k sehnání například v kamenném obchodě Happy Nature či v jejich e-shopu. Svým ratolestem pak zde můžete pořídit např. body, nebo bryndák. Jejich sortiment nabízí i dětské bio oblečení v podobě mikin, nebo triček.

Pokud sháníte bio kšiltovky, nebo jiné bio doplňky (čepice, láhve, tašky, batohy), i tady jste na správné adrese. Pro pány lze sehnat bio trička, mikiny, kalhoty, košile, spodní prádlo a ani dámy nezůstanou zkrátka, neboť k dostání jsou také bio šaty s krátkým či dlouhým rukávem.